Autobandenmarkt

Winterbanden Zomerbanden All season banden allemaal

zondag 21 oktober 2012

Winterbanden stijgen in populariteit.



Steeds meer Nederlanders overtuigd van nut winterbanden!

Uit onderzoek van MotivAction is gebleken dat steeds meer Nederlanders warmlopen voor winterbanden. In de komende maanden wordt er weer massaal gewisseld van het zomer schoeisel naar de winterbanden. Verwacht wordt dat er dit jaar ongeveer 39% van de automobilisten hun winterbanden weer laten plaatsen onder hun auto. Dat is een recordaantal. in vergelijking met vorig jaar is dat een ruime stijging van 8%. Het afgelopen winterseizoen 2011 werd geschat dat ongeveer 31% van de automobilisten winterbanden onder hun auto's hadden gelegd. De verwachtingen voor de komende jaren is dat over 2 jaar bijna 50% van de automobilisten in de wintermaanden rijd op winterbanden.
Steeds meer automobilisten zien het nut in van winterbanden. In de zakelijke markt zijn ze al bijna volledig om maar particulieren komen daar hard achteraan.
Door de verplichtstelling van winterbanden in de omringende en wintersport landen van Nederland groeit het aantal op de particuliere markt sterk. In duitsland wisselt bijna 90% van de automobilisten hun banden met de winter in de aantocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten