Autobandenmarkt

Winterbanden Zomerbanden All season banden allemaal

dinsdag 27 september 2011

Winterbanden straks overbodig??

Zijn winterbanden straks overbodig??

Volgens een artikel in het AD wel. Er wordt door bandenfabrikant Goodyear/Dunlop hard gewerkt aan een band die zowel goed in de zomer als in de winter presteert. Het klinkt onrealistisch maar het is wel degelijk de waarheid. Het duurt echter nog wel even voordat de band daadwerkelijk op de markt komt. Zeker nog 5 jaar voordat het product goed door ontwikkeld en uitvoerig getest is.

Winterbanden

Tegenwoordig rijdt ongeveer één op de drie/vier Nederlandse automobilisten in de koude maanden van het jaar op winterbanden. Het is bewezen dat ze bij temperaturen onder de 7 graden Celsius beter presteren dan zomerbanden. Maar het wisselen van de banden brengt ongemak met zich mee. Bovendien is het klimaat tegenwoordig zo grillig, dat 's winters regelmatig de temperatuur toch weer boven de 7 graden stijgt. En dan heb je met zo'n winterband een langere remweg dan met een zomerband.

Voor de ANWB/ADAC winterbandentest 2011/2012 klik je hier.

Overbodig
Bandenfabrikant Goodyear/Dunlop ontwikkelt daarom aan een revolutionaire band die winterbanden overbodig maakt. Dat onthult ontwikkelingschef Jean-Pierre Jeusette tegenover het AD. 'We werken aan de perfecte vierseizoenenband',' zegt Jeusette. 'Daarmee is het niet meer nodig om andere banden te monteren, bij wisseling van de seizoenen.'

Er zijn al vierseizoenenbanden op de markt, maar die vormen een compromis. Ze presteren nooit zo goed als specifieke winter- of zomerbanden. Goodyear/Dunlop meent echter dat het technisch mogelijk moet zijn om straks een band te maken die wél alle seizoenen goed aankan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten