Autobandenmarkt

Winterbanden Zomerbanden All season banden allemaal

zondag 21 oktober 2012

Winterbanden stijgen in populariteit.



Steeds meer Nederlanders overtuigd van nut winterbanden!

Uit onderzoek van MotivAction is gebleken dat steeds meer Nederlanders warmlopen voor winterbanden. In de komende maanden wordt er weer massaal gewisseld van het zomer schoeisel naar de winterbanden. Verwacht wordt dat er dit jaar ongeveer 39% van de automobilisten hun winterbanden weer laten plaatsen onder hun auto. Dat is een recordaantal. in vergelijking met vorig jaar is dat een ruime stijging van 8%. Het afgelopen winterseizoen 2011 werd geschat dat ongeveer 31% van de automobilisten winterbanden onder hun auto's hadden gelegd. De verwachtingen voor de komende jaren is dat over 2 jaar bijna 50% van de automobilisten in de wintermaanden rijd op winterbanden.
Steeds meer automobilisten zien het nut in van winterbanden. In de zakelijke markt zijn ze al bijna volledig om maar particulieren komen daar hard achteraan.
Door de verplichtstelling van winterbanden in de omringende en wintersport landen van Nederland groeit het aantal op de particuliere markt sterk. In duitsland wisselt bijna 90% van de automobilisten hun banden met de winter in de aantocht.

donderdag 4 oktober 2012

ANWB winterbanden test 2012 overzicht.

Overzicht van de testresultaten ANWB winterbanden test 2012.


De "R" zit weer in de maand dus het wordt weer tijd voor de winterbanden. In oktober wordt het weer guur en koud, de wegen zijn weer nat en glibberig door afvallende bladeren. Het wordt echt weer tijd om te denken aan de winterbanden. Voor dit jaar voorspellen ze dat er een groot deel van de winterbanden-rijders hun winterbanden zullen moeten gaan vervangen. Na afgelopen jaar en het jaar ervoor zijn mensen massaal warm gelopen voor winterbanden. Nu het in veel Europese landen ook verplicht is om uw auto met winterbanden te voorzien ontkomen we er niet meer aan. Gaat men met de auto op wintersport dan zul je winterbanden onder je wagen moeten hebben. Veel van deze winterbanden hebben nu dus enkelen jaren meegedraaid en zijn versleten. De profieldiepte van de winterband zit dan onder de 4mm. 
Voor de oriĆ«ntatie van winterbanden kijkt men veelal naar de winterbanden testen. Veel grote vakbladen brengen zo'n winterbanden test uit voor het winterseizoen. Zo ook de ANWB. Voor veel Nederlanders is de ANWB winterbanden test 2012 de test waar ze echt waarde aan hechten. De ANWB voert deze winterbandentest uit is samenwerking met oa. de Duitse ADAC en het oostenrijkse OAMTC.

Wij hebben voor u de testresultaten in een handig overzicht geplaatst. Dit overzicht van de geteste winterbanden uit de ANWB winterbanden test 2012 2013 vind u hier: