Autobandenmarkt

Winterbanden Zomerbanden All season banden allemaal

dinsdag 16 november 2010

Strenge winter! Heeft u al winterbanden voor 2010?

Winterbanden
Warme kleding, slee, winterbanden en sneeuwschuiver kunnen het beste binnen handbereik liggen want meteorologen voorspellen een strenge winter.
Meteo Consult stelt vast dat er net als vorig jaar veel hogedrukgebieden op het noordelijk halfrond zijn in plaats van rond de evenaar. Dat betekent net als vorig jaar veel oostenwind, en dus kou. De kans dat december, januari en februari weer heel koud worden schat Meteo Consult op maar liefst 75 procent.

Strooizout
De komende dagen draait de wind in ons land al naar het oosten, maar er zal nog niet heel veel kou zijn, omdat de aangevoerde lucht niet heel erg is afgekoeld. Vanaf volgende week maandag neemt de kans op een paar graden vorst 's nachts toe, meldt het KNMI. De kans op neerslag, ook in de vorm van natte sneeuw, wordt dan zo'n vijftig procent.
Veel Nederlandse steden en ook rijkswaterstaat houden al rekening met een strenge winter. Zij hebben onder meer grote hoeveelheden strooizout ingekocht.
 
Bandenbedrijven
Ook bij de bandenbedrijven is te merken dat de winter van vorig jaar niet vergeten is. De winterbanden zijn niet aan te slepen. De wachttijden voor winterbanden lopen op en de voorraden bij de winterbanden leveranciers zijn nihil. De winterbanden zijn dit jaar weer niet aan te slepen en het lijkt er sterk op dat het probleem van vorig jaar, geen winterbanden meer, zich gaat herhalen dit jaar.
 
Voor meer nieuws over winterbanden ga dan naar de winterbanden pagina.
 
Winterbanden 2010, met winterbanden tests, informatie en nog veel meer.

donderdag 4 november 2010

Winterbanden is HOT!


Winterbanden is helemaal HOT in Nederland!

Het hebben en kopen van winterbanden is helemaal HOT in Nederland.
De winterbanden zijn op dit moment niet aan te slepen en levertijden van sommige winterbanden lopen nu al op tot volgend jaar. Er zijn zelfs signalen dat bepaalde maten winterbanden helemaal niet meer gemaakt zullen worden in winterband.
Lekker is dat en het is nog niet eens winter!
Nu maar hopen dat koning winter nog maar even op zich laat wachten. Anders hebben we straks weer een Nederland die helemaal is vastgelopen door de vele file's veroorzaakt door brokkenpiloten zonder winterbanden.
Voor de bandenboeren betekend dit gouden tijden. Mits ze kunnen leveren. Vele merken winterbanden hebben nu al te kampen met grote leveringsproblemen.

Voor meer informatie over winterbanden verwijs ik u door naar de winterbanden blog.
Hier vind u overzichten van testresultaten en verschillende wetenswaardigheden over winterbanden. 

Voor de winterbanden pagina klikt u op deze link.